Головна сторінка / Проекти / Трапеза
Зараз в еф╕р╕ 05:42

23:35

Земля заповідна. Парк природи Беремицьке

23:05

Борис Патон. Легенда електрозварювання

23:00

Молитва Небесним силам

22:30

Сон із дитинства. Незатоплена пам'ять, сурдопереклад

22:05

Оноре де Бальзак. Примарне щастя у Верхівні, сурдопереклад

22:00

Молитва Ангелу-Хранителю

21:40

Літопис

21:35

Територія добра

21:15

Куренівська Оранта Івана ╥жакевича

20:30

Театр Лариси Кадирової

20:20

Дивосвіт

20:10

Вечір у Шишкиному лісі

20:00

Добре слово

19:50

Повість минулих літ

19:45

Трапеза

19:40

Територія добра

19:30

Літопис

19:15

Дорога додому

19:00

Камо грядеши

18:50

Територія добра

18:35

Румунська обитель полтавського старця

18:10

Варлаам Печерський - учень і предтеча

18:05

Лавра Небесна

18:00

Євангеліє на кожен день та думки Святителя

17:50

Духовні пісні. В. Польова Боговибраний полче. Величання Печерським святим

17:25

Церква, що є над ручаєм

17:00

Уроки богослов'я. Догматичне богослов'я

16:55

Літопис

16:45

Автограф. Маленькі сонця (В. Симоненко)

16:40

Пісня Богородиці

16:35

Повість минулих літ

16:25

День у Шишкиному лісі

16:20

Казки та історії

16:10

Добре слово

16:00

Дивосвіт

15:50

Образ доброчинності

15:45

Автограф. Дано мне тело. (О. Мандельштам)

15:15

Будьте здорові!

15:10

Територія добра

15:05

Літопис

15:00

Молитва про примноження любові

14:50

Трапеза

14:05

Олексій Мішурін. Оператор. Режисер. Письменник

13:00

Людські історії з життя ляльок

12:50

Літопис

12:20

Історія шедевра. Ілля Рєпін

12:15

Лавра Небесна

12:10

Територія добра

12:05

Образ доброчинності

12:00

Євангеліє на кожен день та думки Святителя

11:25

Місце під сонцем. Намалюй мені мир. Тетяна Мялковська

11:20

Автограф. Весна (В. Брюсов)

11:00

Ліван. Хаматура. Небо на землі

10:55

Літопис

10:45

Храм покровителя Сербії, сурдопереклад

10:05

Місце під сонцем. Стежина добра. Ієромонах Ілля (Вишневський), сурдопереклад

10:00

Лавра Небесна, сурдопереклад

09:50

Територія добра

09:05

400 років служіння Церкві

09:00

Молитва за мир в Україні

08:35

Сяйво Північної Румунії

08:05

Уроки богослов'я. Патрологія

08:00

Євангеліє на кожен день та думки Святителя

07:45

Ранок у Шишкиному лісі

07:35

Добре слово

07:30

Дивосвіт

07:15

Духовні бесіди з професором О. І. Осиповим

07:05

Літопис

07:00

Молитва перед початком доброї справи

06:10

Наступність благодаті

06:05

Лавра Небесна

06:00

Молитва Оптинських старців

05:50

Камерний хор Пектораль

05:20

Православне свідчення на берегах Вісли

05:05

Житія святих. Апостол і євангеліст Матфей

05:00

Молитва Отче наш

04:30

Квітка на камені. Кам'янець-Подільський, сурдопереклад

04:00

Уманське чудо, сурдопереклад

03:50

Автограф. Лондон. В веках (І. Рогоза)

03:00

Наша Троя (о. Хортиця)

02:35

Фрески церкви Спаса на Берестові

02:00

Зодчество

01:35

Тріполі. Православне свідчення на зрізі часів

01:00

Місце під сонцем. Місія Чурюмова

00:40

Київські мости

00:00

Земля заповідна. Бахчисарай

Сацив╕ (Груз╕я)

Вируша╓мо у подорож до кра╖ни, кул╕нарн╕ традиц╕╖ яко╖ формувалися упродовж трьох тисячол╕ть, а гостинн╕сть ╖╖ мешканц╕в здавна в╕дома усьому св╕тов╕. Пропону╓мо зготувати сацив╕. Справжн╓ сацив╕ – дуже примхлива страва, не у вс╕х грузинських господинь вона виходить.

Вам знадобиться:

  • баклажани – 1 кг
  • гор╕хи – 2 скл.
  • цибуля – 1–2 шт.
  • ол╕я – 100 г
  • яблучний оцет – 0,5 скл.
  • хмел╕-сунел╕ – 2 ч. л.
  • шафран – 1 ч. л.

А ще:

  • часник товчений – 25 г
  • баз╕л╕к – 25 г
  • чабрець – 25 г
  • петрушка – 25 г
  • к╕нза – 25 г
  • селера – 25 г
  • с╕ль – за смаком

Для нашо╖ страви беремо баклажани з дуже темною, чорною, шк╕ркою; вони довгаст╕, вузьк╕, блискуч╕, в них мало нас╕ння, тому вони найсмачн╕ш╕ ╕ найкорисн╕ш╕. Ретельно промива╓мо. Нар╕за╓мо баклажани тоненькими кружальцями, солимо ╕ залиша╓мо на 40 хвилин.

Тепер перейдемо до найв╕дпов╕дальн╕шо╖ справи — приготування соусу, адже грузинську кухню не можна уявити без соус╕в. Гор╕хи пропуска╓мо через м’ясорубку або подр╕бню╓мо у блендер╕. Зм╕шу╓мо з часником, шафраном, перцем, хмел╕-сунел╕ та рубленою зеленню. Пасеру╓мо на соняшников╕й ол╕╖ цибулю, до золотавого кольору, ╕ дода╓мо п╕дсмажену цибулю у сацив╕. Зг╕дно з традиц╕╓ю розводимо сум╕ш кип’яченою водою ╕ дода╓мо п╕всклянки оцту – за консистенц╕╓ю соус ма╓ бути як сметана.

Витримавши баклажани у сол╕ 40 хвилин, промива╓мо ╖х, обсушу╓мо ╕ обсмажу╓мо. Полива╓мо обсмажен╕ кружальця баклажан╕в приготовленим соусом й витриму╓мо 3–4 години.

Сацив╕ пода╓мо до столу холодним, прикрасивши зеленню. Бажа╓мо вам грузинського довгол╕ття та
Ангела за трапезою!

Хронометраж: 05' 00"
Rss

Залишити вiдгук

Ваше ім’я

Адреса вашої пошти *

Звідки ви *
Ваш вік *
Ваша освіта *

Текст повідомлення

 

* Поля, позначені зірочкою, обов'язкові для заповнення. Iнформація особистого характеру (електронна адреса, вік, освіта) публікуватися не будуть. Ця інформація потрібна нам для дослідження аудиторії каналу.

Поставте власну оцiнку цьому проекту:
(1)   (2)   (3)   (4)   (5)  
Голосувати можна тiльки один раз.
Результати оцiнки проекту:
Голосiв:0
Рейтинг:0.0