Зараз в еф╕р╕ 20:33
23:45
|
М╕ст через стол╕ття. Хрест Марка Печерника
|
23:05
|
Я йду на спов╕дь. Клавд╕я Шульженко
|
23:00
|
Молитва Небесним силам
|
22:05
|
Олесь Швачко. Подвижник за вдачею, сурдопереклад
|
22:00
|
Молитва Ангелу-Хранителю
|
21:15
|
Костянтин ╢ршов. Людина, як╕й щастило
|
20:30
|
Громадянська позиц╕я
|
20:10
|
Веч╕р у Шишкиному л╕с╕
|
19:50
|
Пов╕сть минулих л╕т
|
19:45
|
Неспод╕вана Рад╕сть (╕кона Божо╖ Матер╕)
|
19:00
|
Духовн╕ бес╕ди з професором О. ╤. Осиповим
|
18:30
|
Церква ╕ сусп╕льство
|
18:05
|
В храм╕ премудрост╕ Божо╖. Святитель Б╓лгородський ╤оасаф
|
18:00
|
Молитва за мир в Укра╖н╕
|
17:40
|
Людина прац╕. В╕д вогню ╕ пензля (╕конопис на скл╕)
|
17:00
|
Уроки богослов'я. ╤стор╕я Православ'я на Рус╕
|
16:40
|
Воронцовське диво (Преображенський храм, Черкаська обл.)
|
16:35
|
Пов╕сть минулих л╕т
|
16:25
|
День у Шишкиному л╕с╕
|
15:50
|
Образ доброчинност╕
|
15:45
|
Ки╖вський музей декоративного мистецтва
|
15:15
|
Олександр Муратов. М╕й чесний хл╕б
|
15:00
|
Молитва про примноження любов╕
|
14:50
|
Ансамбль Благов╕сть. Хвал╕те ╕м'я Господн╓
|
14:40
|
Автограф. Христос с тобой (О. Круглов)
|
14:00
|
Симфон╕я для двох соло. Початок
|
13:30
|
Та що може художник?.. (Валер╕й Франчук)
|
12:40
|
Успенська Поча╖вська Лавра
|
12:15
|
Мельх╕седек (Значко-Яворський). Пролог
|
12:05
|
Образ доброчинност╕
|
12:00
|
Молитва преподобного Парфен╕я Ки╖вського
|
11:40
|
╤кона Казансько╖ Божо╖ Матер╕
|
11:00
|
М╕сце п╕д сонцем. Олег Корн╕йчук. Янголи реан╕мац╕╖
|
10:25
|
Сон ╕з дитинства. Незатоплена пам'ять, сурдопереклад
|
10:00
|
Скельн╕ печери Галиц╕, сурдопереклад
|
09:35
|
Курен╕вська Оранта ╤вана ╥жакевича
|
09:05
|
Православний в╕сник
|
09:00
|
Молитва за мир в Укра╖н╕
|
08:30
|
Йордан - р╕чка життя
|
08:05
|
Уроки богослов'я. Догматичне богослов'я
|
07:45
|
Ранок у Шишкиному л╕с╕
|
07:15
|
П╕щанська ╕кона Божо╖ Матер╕
|
07:00
|
Молитва перед початком добро╖ справи
|
06:45
|
Монастир отця ╤они (м. Ки╖в)
|
06:05
|
Стопами апостол╕в. Апостолам р╕вний
|
06:00
|
Молитва Оптинських старц╕в
|
05:30
|
Жит╕я святих. Святитель Петро Могила
|
05:15
|
Неспод╕вана Рад╕сть (╕кона Божо╖ Матер╕)
|
05:05
|
Автограф. Мудр╕сть старц╕в (за Ф. Досто╓вським)
|
04:45
|
Море хвилю╓ться раз, сурдопереклад
|
04:35
|
Храми мого Глухова, сурдопереклад
|
04:30
|
Жит╕я святих. Святитель Лаврент╕й, ╓пископ Туровський, сурдопереклад
|
04:00
|
В╕ра серця мого. (Музей М. Шашкевича)
|
03:30
|
Палахкотить чернеча лампадка (Дерманський Тро╖цький монастир)
|
03:20
|
Традиц╕╖ поховань час╕в ╤╕суса Христа
|
03:15
|
Обитель святого Миколая (Грец╕я, Метеори)
|
03:00
|
Жит╕я святих. Апостол ╕ ╓вангел╕ст Матфей
|
02:50
|
Автограф. Благословляю вас
|
02:30
|
Жит╕я святих. Преподобний Па╖с╕й (Величковський)
|
01:25
|
Церква, що ╓ над руча╓м
|
01:00
|
Колесо його життя (К. Стеценко)
|
00:30
|
Земля запов╕дна. Коростиш╕вський каньйон
|
00:00
|
Каштани по-ки╖вськи
|
|
Сацив╕ (Груз╕я)
Вируша╓мо у подорож до кра╖ни, кул╕нарн╕ традиц╕╖ яко╖ формувалися упродовж трьох тисячол╕ть, а гостинн╕сть ╖╖ мешканц╕в здавна в╕дома усьому св╕тов╕. Пропону╓мо зготувати сацив╕. Справжн╓ сацив╕ ? дуже примхлива страва, не у вс╕х грузинських господинь вона виходить.
|
Вам знадобиться:
- баклажани ? 1 кг
- гор╕хи ? 2 скл.
- цибуля ? 1?2 шт.
- ол╕я ? 100 г
- яблучний оцет ? 0,5 скл.
- хмел╕-сунел╕ ? 2 ч. л.
- шафран ? 1 ч. л.
|
|
|
|
А ще:
- часник товчений ? 25 г
- баз╕л╕к ? 25 г
- чабрець ? 25 г
- петрушка ? 25 г
- к╕нза ? 25 г
- селера ? 25 г
- с╕ль ? за смаком
|
|
|
|
Для нашо╖ страви беремо баклажани з дуже темною, чорною, шк╕ркою; вони довгаст╕, вузьк╕, блискуч╕, в них мало нас╕ння, тому вони найсмачн╕ш╕ ╕ найкорисн╕ш╕. Ретельно промива╓мо. Нар╕за╓мо баклажани тоненькими кружальцями, солимо ╕ залиша╓мо на 40 хвилин.
|
|
|
|
Тепер перейдемо до найв╕дпов╕дальн╕шо╖ справи ? приготування соусу, адже грузинську кухню не можна уявити без соус╕в. Гор╕хи пропуска╓мо через м?ясорубку або подр╕бню╓мо у блендер╕. Зм╕шу╓мо з часником, шафраном, перцем, хмел╕-сунел╕ та рубленою зеленню. Пасеру╓мо на соняшников╕й ол╕╖ цибулю, до золотавого кольору, ╕ дода╓мо п╕дсмажену цибулю у сацив╕. Зг╕дно з традиц╕╓ю розводимо сум╕ш кип?яченою водою ╕ дода╓мо п╕всклянки оцту ? за консистенц╕╓ю соус ма╓ бути як сметана.
|
|
|
|
Витримавши баклажани у сол╕ 40 хвилин, промива╓мо ╖х, обсушу╓мо ╕ обсмажу╓мо. Полива╓мо обсмажен╕ кружальця баклажан╕в приготовленим соусом й витриму╓мо 3?4 години.
|
|
|
|
Сацив╕ пода╓мо до столу холодним, прикрасивши зеленню. Бажа╓мо вам грузинського довгол╕ття та
Ангела за трапезою!
|
Хронометраж: 05' 00"
Поставте власну оцiнку цьому проекту:
(1) (2) (3) (4) (5)
Голосувати можна тiльки один раз. |
Результати оцiнки проекту: |
Голосiв: |
0 |
Рейтинг: |
0.0 |
|
|
|