Гречана каша
Хоч ╕ кажуть в народ╕: "Гречана каша сама себе хвалить" ? сьогодн╕ хвалитимемо ╖╖ ми. Гречка ╓ одним ╕з найкорисн╕ших злак╕в, ╕ у XX стол╕тт╕ ╖╖ справедливо стали називати ?царицею круп?. У гречц╕ м╕стяться незам╕нн╕ рослинн╕ б╕лки, до того ж ?чорна каша? ? чемп╕он серед злак╕в за вм╕стом в╕там╕н╕в групи В, як╕ допомагають впоратися з╕ стресами й безсонням, а заодно в╕дпов╕дають за гарний стан шк╕ри, волосся ╕ н╕гт╕в. М╕кроелемент╕в у гречан╕й круп╕ теж ╕з лишком: ╓ ╕ зал╕зо (яке бере участь в утворенн╕ червоних кров'яних т╕лець ╕ в╕дпов╕да╓ за здоровий кол╕р обличчя), ╕ кал╕й (сприя╓ п╕дтриманню оптимального кров'яного тиску), ╕ кальц╕й (головний союзник у боротьб╕ проти кар╕╓су, ламкост╕ н╕гт╕в ╕ к╕сток), ╕ магн╕й (ряту╓ в╕д депрес╕╖ ╕ допомага╓ в боротьб╕ з зайвою вагою), ╕ багато ╕нших м╕неральних речовин. Гречана каша сприя╓ виведенню з орган╕зму надлишку холестерину (а в╕дтак любителям гречки не загрожують старечий склероз ╕ проблеми з серцем), а також зв╕льня╓ орган╕зм в╕д шлак╕в та ╕он╕в важких метал╕в. Славиться гречка ╕ тим, що ╓ повноц╕нним зам╕нником м'яса у харчуванн╕, за що ╖╖ здавна шанували ощадлив╕ господин╕. Найважлив╕ша властив╕сть б╕лк╕в гречки ? ╖хня гарна розчинн╕сть ╕ засвоюван╕сть. Тож, готуймо кашу!
|
Вам знадобиться:
- гречана каша
- печериц╕
- цибуля
- морква
- спец╕╖
|
|
|
|
Передовс╕м крупу ретельно проми╓мо. До реч╕, попередньо замочувати ╖╖ у вод╕ не варто, бо при цьому з гречки вимива╓ться б╕льша частина корисних речовин. Промиту гречану крупу залива╓мо крутим окропом ╕, накривши, залиша╓мо настоятися. Для приготування гречано╖ каш╕ оптимальне сп╕вв╕дношення в каструл╕ р╕дини й крупи ? це коли вода покрива╓ гречку на таку ж висоту, яку займа╓ сама крупа.
|
|
|
|
Поки наш чудо-злак настою╓ться, час п╕дготувати ╕нш╕ компоненти нашо╖ страви. Печериц╕ очища╓мо в╕д земл╕, промива╓мо ╖х у холодн╕й вод╕ ╕ переклада╓мо у чисту миску. Гриби нар╕за╓мо, однаковими шматочками, щоб вони готувалися р╕вном╕рно. Тепер покришимо цибулю, моркву ╕ викладемо ус╕ три компоненти в сковор╕дку. Жодних приправ. Печериц╕ мають наст╕льки н╕жний смак ╕ запах, що додавання до них прянощ╕в з яскравим ароматом може т╕льки завадити. Смажимо на соняшников╕й ол╕╖. Смажимо до золотавого кольору.
|
|
|
|
Запарену гречану кашу ╕ смажен╕ з морквою ╕ цибулею гриби виклада╓мо шарами у глинян╕ горщики ╕ тушку╓мо 40 хвилин у духовц╕.
|
|
|
|
Тож м╕цного вам здоров`я ╕ смачного кашування!
Ангела за трапезою!
|
Хронометраж: 05' 00"
Дискус╕я
Аня 01.03.2009 22:19:29
Дуже чудова ╕ корисна стаття.
|
Поставте власну оцiнку цьому проекту:
(1) (2) (3) (4) (5)
Голосувати можна тiльки один раз. |
Результати оцiнки проекту: |
Голосiв: |
0 |
Рейтинг: |
0.0 |
|