Млинний коровай
Сиропусний тиждень (Масляна, Масниця, Масляниця) ? переддень Великого посту ╕ справжн╓ свято молочних страв. Здавна в ц╕ дн╕ в Укра╖н╕ готують велику к╕льк╕сть млинц╕в, налисник╕в ╕ вареник╕в з сиром, щедро заправляючи ╖х сметаною ╕ маслом. Варять молочн╕ галушки, локшину, кисел╕. Це тиждень в╕двикання в╕д досить щедрих зимових святок.
Отже пропону╓мо вам рецепт святково-молочного столу для родини ╕ гостини - млинний коровай.
|
Для т╕ста вам знадобиться:
- молоко ? 3 скл.
- борошно ? 2 скл.
- яйця ? 2 шт.
- масло вершкове ? 100 г
- с╕ль ? 0,5 ч.л.
- цукор ? 1 ч. л.
- Сметана (густа) ? 0,5 скл.
|
|
|
|
Аби приготувати т╕сто для млинц╕в спочатку ретельно роз╕тремо я╓чн╕ жовтки з с╕ллю ╕ цукром. Додамо вершкове масло, розведемо отриману масу трьома склянками молока. Дв╕ склянки борошна засипа╓мо невеличкими порц╕ями, щоразу старанно перем╕шуючи. П╕сля цього обережно вм╕шу╓мо в т╕сто збит╕ б╕лки. Т╕сто приготовано, ? можна починати млинц╕ пряжити.
|
|
|
|
Для начинки в╕зьм╕ть:
- сир коров?ячий ? 200 г
- яйця ? 1 шт.
- масло вершкове ? 1 ст. л.
- сметана ? 2 ст. л.
|
|
|
|
Готов╕ млинц╕ пом╕ща╓мо до каструл╕, змащено╖ маслом, ╕ переклада╓мо сирним фаршем, аж поки не заповнимо каструлю. На верхн╕й млинець покладемо решту масла ╕ п╕всклянки густо╖ сметани (за бажанням). Каструлю накрива╓мо кришкою ╕ ставимо до роз╕гр╕то╖ духовки, де наш коровай буде прогр╕ватися на невеликому вогн╕ ще п╕вгодини. Каструлю д╕ста╓мо з духовки, коровай виклада╓мо на блюдо ╕ гарячим пода╓мо до столу.
Ангела за трапезою!
|
Хронометраж: 05' 00"
Дискус╕я
Татьяна 16.11.2009 17:18:04
Рецепт очень хороший, но немного жирноватый.
|
Поставте власну оцiнку цьому проекту:
(1) (2) (3) (4) (5)
Голосувати можна тiльки один раз. |
Результати оцiнки проекту: |
Голосiв: |
0 |
Рейтинг: |
0.0 |
|