Головна стор╕нка / Проекти / Трапеза
Зараз в еф╕р╕ 03:48

23:40

Жит╕я святих. Апостол ╕ ╓вангел╕ст Матфей

23:10

Музей Миколи Леонтовича

23:05

Погода в Укра╖н╕

23:00

Молитва Небесним силам

22:30

╤ молитва стане мечем, сурдопереклад

22:05

Тв╕й компас. Болгарськ╕ старожитност╕, сурдопереклад

22:00

Молитва Ангелу-Хранителю

21:20

Земля апостола Варфолом╕я. Азербайджан

21:05

Л╕топис

20:25

Св╕т Православ╕я

20:20

Пов╕сть минулих л╕т

20:10

Веч╕р у Шишкиному л╕с╕

20:00

Добре слово

19:40

Босн╕я ╕ Герцеговина православна

19:35

Л╕топис

19:00

М╕сце п╕д сонцем. Дзвонар Георг╕й Черненко

18:45

Твор╕ння графа Потоцького (Тульчинський собор Р╕здва Христового)

18:40

Автограф. Мудр╕сть серця (св. Ф╕ларет Московський)

18:30

Храми мого Глухова

18:15

Мельх╕седек (Значко-Яворський)

18:05

Погода у православному св╕т╕

18:00

Молитва Царю Небесний

17:00

Юл╕я Солнцева. Осяяння

16:50

Л╕топис

16:40

Храм Тихв╕нсько╖ ╕кони Божо╖ Матер╕ в Алекс╓╓вському (Рос╕я)

16:35

Пов╕сть минулих л╕т

16:25

День у Шишкиному л╕с╕

16:20

Казки та ╕стор╕╖

16:10

Добре слово

16:00

Дивосв╕т

15:50

Образ доброчинност╕

15:45

Автограф. Одна есть в мире красота... (К. Бальмонт)

15:10

Земля запов╕дна. Медобори

15:05

Л╕топис

15:00

Молитва про примноження любов╕

14:45

Знамення (╕кона Божо╖ Матер╕)

14:40

Автограф. Горизонти душ╕ Олега Ольжича

14:25

Автомоб╕ль по-ки╖вськи

14:00

Оноре де Бальзак. Примарне щастя у Верх╕вн╕

13:15

Високий замок Людмили Семик╕но╖

13:00

Мо╓ зв╕рятко. Р╕здвяне ягнятко

12:50

Л╕топис

12:30

В╕дродитися до нового життя (Успенський собор Ки╓во-Печерсько╖ Лаври)

12:20

Закон Божий. Р╕здво Христове

12:15

Образ доброчинност╕

12:05

Погода у православному св╕т╕

12:00

Молитва преподобного Парфен╕я Ки╖вського

11:50

Камерний хор Пектораль

11:40

Слово Предстоятеля

11:05

Св╕т Православ╕я

11:00

Л╕топис

10:45

Храми Р╕здва Христового, сурдопереклад

10:00

Л╕топис. В╕длуння епох

09:45

Р╕здво на Рус╕

09:15

Ширша за небеса (жит╕╓ Пресвято╖ Богородиц╕)

09:05

Погода в Укра╖н╕

09:00

Молитва Ангелу-Хранителю

08:45

Закон Божий. Р╕здво Христове

08:35

Ранок у Шишкиному л╕с╕

08:25

Добре слово

08:20

Дивосв╕т

08:15

Ансамбль Благов╕сть. Радуйтеся

08:05

Храми Р╕здва Христового

08:00

Молитва Богородиц╕

07:30

Мелод╕╖ батьк╕всько╖ господи

07:20

Автограф. Старий годинникар (Л. Костенко)

07:05

Л╕топис

07:00

Молитва перед початком добро╖ справи

06:50

Погода в Укра╖н╕

06:45

Велик╕ Метеори. Обитель Преображення (Грец╕я)

06:20

Жит╕я святих. Просв╕титель П╕днебесно╖ ╕мпер╕╖

06:15

Камерний хор Кредо. Нин╕ отпуща╓ши

06:05

Погода у православному св╕т╕

06:00

Молитва Оптинських старц╕в

05:40

Собор Безплотних Сил

05:20

Церква на скел╕ (Крим, Форос)

05:05

Повернен╕ барви втраченого (С╕мферопольський художн╕й музей)

05:00

Молитва Отче наш

04:25

Святин╕ Пол╕ського краю, сурдопереклад

04:15

Варлаам. Обитель Ус╕х Святих (Грец╕я, Метеори), сурдопереклад

04:05

╤кона Афонсько╖ Божо╖ матер╕, сурдопереклад

03:40

Новозапов╕тний ╢русалим

03:00

Храми душ╕ Адр╕ана Прахова

02:45

М╕сто миру. Храм Гробу Господнього (╢русалим)

02:30

Жит╕я святих. Ангел пустел╕ (╤оанн Предтеча)

02:20

Метеори - скел╕ Бож╕ (Грец╕я)

02:10

Чотири пори року на Лебединому озер╕

02:00

Погода в Укра╖н╕

01:35

╤ в покол╕ннях я озвуся. (Ки╖вський музей народного мистецтва ╤. Гончара)

01:25

Священний остр╕в на Дн╕пр╕

01:10

Жит╕я святих. Апостол ╕ ╓вангел╕ст Лука

01:00

Тайна Божественно╖ любов╕ (встановлення Та╖нства ╢вхарист╕╖)

00:50

Автограф. П╕вн╕чний Кавказ. Медов╕ водоспади

00:10

В╕рш╕, над╕слан╕ з Н╕меччини (Ф. Тютчев)

00:00

Погода у православному св╕т╕

Плов з грибами

Рецепт╕в приготування страв з рису ╕сну╓ надзвичайно багато. Т╕льки основних прийом╕в варки рису нарахову╓ться б╕ля десятка, а якщо додати приготування плову, смаженого рису, пудинг╕в, тод╕ рисовим стравам просто не буде к╕нця. Сьогодн╕ у ?Трапези? для вас ? плов з грибами. Родов╕д ц╕╓╖ страви ведеться ще з Давнього Китаю. В Оттоманськ╕й ╕мпер╕╖ п╕сля ситного об╕ду, перш н╕ж подати десерт, гостей традиц╕йно пригощали запашним пловом. Вважалося, що плов очища╓ п╕днеб╕ння. Багато що зм╕нилося з того часу, але плов ╕ дос╕ залиша╓ться незам╕нною стравою як у корол╕вських, так ╕ у народних кухнях.

Вам знадобиться:

  • рис ? 1 скл.
  • печериц╕ - 400 г
  • цибуля - 2 шт.
  • морква - 2 шт.
  • перець, лавровий лист, мускатний гор╕х, с╕ль ? за смаком

До справи. Почнемо з гриб╕в. Печериц╕ очища╓мо ╕ розр╕за╓мо кожну на чотири частини або др╕бно нар╕за╓мо ? за бажанням господин╕.

Традиц╕йний турецький ╕ узбецький плови завжди починаються з приготування з╕рвака, тобто основи. У роз╕гр╕т╕й ол╕╖ смажиться морква, цибуля, а у нашому випадку ? ще й нар╕зан╕ гриби. Поки ол╕я роз╕гр╕ва╓ться, потр╕бно ?загартувати? рис, аби в╕н не розварився. Для цього залива╓мо його теплою п╕дсоленою водою ╕ залиша╓мо десь хвилин на тридцять або на годину. Моркву для плову краще взяти жовту, ╕ щоб вона була крупна ╕ стигла.

До обсмаженого в ол╕╖ рису додають воду або ж викладають рис у киплячу воду. Вдале сп╕вв╕дношення рису ╕ води св╕дчить про навички ╕ майстерн╕сть кашовара. До готового з╕рвака ? обсмажених печериць, цибул╕ та моркви ? дода╓мо спец╕╖ ╕ основний ╕нгред╕╓нт ? рис. Перем╕шу╓мо так, щоб рис повн╕стю викупався в ол╕╖, ╕ т╕льки п╕сля цього влива╓мо воду.

Перем╕шу╓мо так, щоб рис повн╕стю викупався в ол╕╖, ╕ т╕льки п╕сля цього влива╓мо воду. Лл╓мо обережно, щоб зерня залишалося на м╕сц╕. Солимо. Вода википатиме впродовж 10?15 хвилин. А коли википить, щоб рис р╕вном╕рно д╕йшов до готовност╕, по вс╕й його поверхн╕ сл╕д зробити однаков╕ д╕рочки, накрити кришкою ╕ залишити на пов╕льному вогн╕.

Смак вареного рису легко ур╕зноман╕тнити спец╕ями. Для надання мексиканського аромату кладема орегано; аби в╕дчути смак ╤тал╕╖ ? часник ╕ цибулю; для смаку французько╖ кухн╕ ? розмарин ╕ цибулю; також можна додавати перець чил╕ ╕ к╕нзу. Аби рис мав апетитний золотавий кол╕р, можна приправити жовтим ╕мбиром, подр╕бненою цибулею або цибульним порошком, а ще можна покласти тр╕шки часнику ╕ шафран.

От уже наш плов з грибами ╕ готовий. А запашний який! Спробуйте ╕ ви приготувати цю страву.
Ангела за трапезою!

Хронометраж: 05' 00"
Rss

Дискус╕я

Кот 22.05.2008 14:37:12
Так не можу не погодитись що ця страва д╕йсно смачна, т╕льки вже з мо╖м досв╕дом я можу ц╕лком сказати що в цю страву ще можна + мясо.

Залишити вiдгук

Ваше ╕м?я

Адреса вашо╖ пошти *

Зв╕дки ви *
Ваш в╕к *
Ваша осв╕та *

Текст пов╕домлення

 

* Поля, позначен╕ з╕рочкою, обов'язков╕ для заповнення. Iнформац╕я особистого характеру (електронна адреса, в╕к, осв╕та) публ╕куватися не будуть. Ця ╕нформац╕я потр╕бна нам для досл╕дження аудитор╕╖ каналу.

Поставте власну оцiнку цьому проекту:
(1)   (2)   (3)   (4)   (5)  
Голосувати можна тiльки один раз.
Результати оцiнки проекту:
Голосiв: 0
Рейтинг: 0.0