Зараз в еф╕р╕ 03:48
23:40
|
Жит╕я святих. Апостол ╕ ╓вангел╕ст Матфей
|
23:10
|
Музей Миколи Леонтовича
|
23:00
|
Молитва Небесним силам
|
22:30
|
╤ молитва стане мечем, сурдопереклад
|
22:05
|
Тв╕й компас. Болгарськ╕ старожитност╕, сурдопереклад
|
22:00
|
Молитва Ангелу-Хранителю
|
21:20
|
Земля апостола Варфолом╕я. Азербайджан
|
20:20
|
Пов╕сть минулих л╕т
|
20:10
|
Веч╕р у Шишкиному л╕с╕
|
19:40
|
Босн╕я ╕ Герцеговина православна
|
19:00
|
М╕сце п╕д сонцем. Дзвонар Георг╕й Черненко
|
18:45
|
Твор╕ння графа Потоцького (Тульчинський собор Р╕здва Христового)
|
18:40
|
Автограф. Мудр╕сть серця (св. Ф╕ларет Московський)
|
18:15
|
Мельх╕седек (Значко-Яворський)
|
18:05
|
Погода у православному св╕т╕
|
18:00
|
Молитва Царю Небесний
|
17:00
|
Юл╕я Солнцева. Осяяння
|
16:40
|
Храм Тихв╕нсько╖ ╕кони Божо╖ Матер╕ в Алекс╓╓вському (Рос╕я)
|
16:35
|
Пов╕сть минулих л╕т
|
16:25
|
День у Шишкиному л╕с╕
|
15:50
|
Образ доброчинност╕
|
15:45
|
Автограф. Одна есть в мире красота... (К. Бальмонт)
|
15:10
|
Земля запов╕дна. Медобори
|
15:00
|
Молитва про примноження любов╕
|
14:45
|
Знамення (╕кона Божо╖ Матер╕)
|
14:40
|
Автограф. Горизонти душ╕ Олега Ольжича
|
14:25
|
Автомоб╕ль по-ки╖вськи
|
14:00
|
Оноре де Бальзак. Примарне щастя у Верх╕вн╕
|
13:15
|
Високий замок Людмили Семик╕но╖
|
13:00
|
Мо╓ зв╕рятко. Р╕здвяне ягнятко
|
12:30
|
В╕дродитися до нового життя (Успенський собор Ки╓во-Печерсько╖ Лаври)
|
12:20
|
Закон Божий. Р╕здво Христове
|
12:15
|
Образ доброчинност╕
|
12:05
|
Погода у православному св╕т╕
|
12:00
|
Молитва преподобного Парфен╕я Ки╖вського
|
11:50
|
Камерний хор Пектораль
|
10:45
|
Храми Р╕здва Христового, сурдопереклад
|
10:00
|
Л╕топис. В╕длуння епох
|
09:15
|
Ширша за небеса (жит╕╓ Пресвято╖ Богородиц╕)
|
09:00
|
Молитва Ангелу-Хранителю
|
08:45
|
Закон Божий. Р╕здво Христове
|
08:35
|
Ранок у Шишкиному л╕с╕
|
08:15
|
Ансамбль Благов╕сть. Радуйтеся
|
08:05
|
Храми Р╕здва Христового
|
07:30
|
Мелод╕╖ батьк╕всько╖ господи
|
07:20
|
Автограф. Старий годинникар (Л. Костенко)
|
07:00
|
Молитва перед початком добро╖ справи
|
06:45
|
Велик╕ Метеори. Обитель Преображення (Грец╕я)
|
06:20
|
Жит╕я святих. Просв╕титель П╕днебесно╖ ╕мпер╕╖
|
06:15
|
Камерний хор Кредо. Нин╕ отпуща╓ши
|
06:05
|
Погода у православному св╕т╕
|
06:00
|
Молитва Оптинських старц╕в
|
05:40
|
Собор Безплотних Сил
|
05:20
|
Церква на скел╕ (Крим, Форос)
|
05:05
|
Повернен╕ барви втраченого (С╕мферопольський художн╕й музей)
|
04:25
|
Святин╕ Пол╕ського краю, сурдопереклад
|
04:15
|
Варлаам. Обитель Ус╕х Святих (Грец╕я, Метеори), сурдопереклад
|
04:05
|
╤кона Афонсько╖ Божо╖ матер╕, сурдопереклад
|
03:40
|
Новозапов╕тний ╢русалим
|
03:00
|
Храми душ╕ Адр╕ана Прахова
|
02:45
|
М╕сто миру. Храм Гробу Господнього (╢русалим)
|
02:30
|
Жит╕я святих. Ангел пустел╕ (╤оанн Предтеча)
|
02:20
|
Метеори - скел╕ Бож╕ (Грец╕я)
|
02:10
|
Чотири пори року на Лебединому озер╕
|
01:35
|
╤ в покол╕ннях я озвуся. (Ки╖вський музей народного мистецтва ╤. Гончара)
|
01:25
|
Священний остр╕в на Дн╕пр╕
|
01:10
|
Жит╕я святих. Апостол ╕ ╓вангел╕ст Лука
|
01:00
|
Тайна Божественно╖ любов╕ (встановлення Та╖нства ╢вхарист╕╖)
|
00:50
|
Автограф. П╕вн╕чний Кавказ. Медов╕ водоспади
|
00:10
|
В╕рш╕, над╕слан╕ з Н╕меччини (Ф. Тютчев)
|
00:00
|
Погода у православному св╕т╕
|
|
Плов з грибами
Рецепт╕в приготування страв з рису ╕сну╓ надзвичайно багато. Т╕льки основних прийом╕в варки рису нарахову╓ться б╕ля десятка, а якщо додати приготування плову, смаженого рису, пудинг╕в, тод╕ рисовим стравам просто не буде к╕нця. Сьогодн╕ у ?Трапези? для вас ? плов з грибами. Родов╕д ц╕╓╖ страви ведеться ще з Давнього Китаю. В Оттоманськ╕й ╕мпер╕╖ п╕сля ситного об╕ду, перш н╕ж подати десерт, гостей традиц╕йно пригощали запашним пловом. Вважалося, що плов очища╓ п╕днеб╕ння. Багато що зм╕нилося з того часу, але плов ╕ дос╕ залиша╓ться незам╕нною стравою як у корол╕вських, так ╕ у народних кухнях.
|
Вам знадобиться:
- рис ? 1 скл.
- печериц╕ - 400 г
- цибуля - 2 шт.
- морква - 2 шт.
- перець, лавровий лист, мускатний гор╕х, с╕ль ? за смаком
|
|
|
|
До справи. Почнемо з гриб╕в. Печериц╕ очища╓мо ╕ розр╕за╓мо кожну на чотири частини або др╕бно нар╕за╓мо ? за бажанням господин╕.
|
|
|
|
Традиц╕йний турецький ╕ узбецький плови завжди починаються з приготування з╕рвака, тобто основи. У роз╕гр╕т╕й ол╕╖ смажиться морква, цибуля, а у нашому випадку ? ще й нар╕зан╕ гриби. Поки ол╕я роз╕гр╕ва╓ться, потр╕бно ?загартувати? рис, аби в╕н не розварився. Для цього залива╓мо його теплою п╕дсоленою водою ╕ залиша╓мо десь хвилин на тридцять або на годину. Моркву для плову краще взяти жовту, ╕ щоб вона була крупна ╕ стигла.
|
|
|
|
До обсмаженого в ол╕╖ рису додають воду або ж викладають рис у киплячу воду. Вдале сп╕вв╕дношення рису ╕ води св╕дчить про навички ╕ майстерн╕сть кашовара. До готового з╕рвака ? обсмажених печериць, цибул╕ та моркви ? дода╓мо спец╕╖ ╕ основний ╕нгред╕╓нт ? рис. Перем╕шу╓мо так, щоб рис повн╕стю викупався в ол╕╖, ╕ т╕льки п╕сля цього влива╓мо воду.
|
|
|
|
Перем╕шу╓мо так, щоб рис повн╕стю викупався в ол╕╖, ╕ т╕льки п╕сля цього влива╓мо воду. Лл╓мо обережно, щоб зерня залишалося на м╕сц╕. Солимо. Вода википатиме впродовж 10?15 хвилин. А коли википить, щоб рис р╕вном╕рно д╕йшов до готовност╕, по вс╕й його поверхн╕ сл╕д зробити однаков╕ д╕рочки, накрити кришкою ╕ залишити на пов╕льному вогн╕.
|
|
|
|
Смак вареного рису легко ур╕зноман╕тнити спец╕ями. Для надання мексиканського аромату кладема орегано; аби в╕дчути смак ╤тал╕╖ ? часник ╕ цибулю; для смаку французько╖ кухн╕ ? розмарин ╕ цибулю; також можна додавати перець чил╕ ╕ к╕нзу. Аби рис мав апетитний золотавий кол╕р, можна приправити жовтим ╕мбиром, подр╕бненою цибулею або цибульним порошком, а ще можна покласти тр╕шки часнику ╕ шафран.
|
|
|
|
От уже наш плов з грибами ╕ готовий. А запашний який! Спробуйте ╕ ви приготувати цю страву.
Ангела за трапезою!
|
Хронометраж: 05' 00"
Дискус╕я
Кот 22.05.2008 14:37:12
Так не можу не погодитись що ця страва д╕йсно смачна, т╕льки вже з мо╖м досв╕дом я можу ц╕лком сказати що в цю страву ще можна + мясо.
|
Поставте власну оцiнку цьому проекту:
(1) (2) (3) (4) (5)
Голосувати можна тiльки один раз. |
Результати оцiнки проекту: |
Голосiв: |
0 |
Рейтинг: |
0.0 |
|
|
|