Капустяний салат з апельсинами
Cт╕л cучасно╖ укра╖нсько╖ родини неможливо уявити без р╕зноман╕тних салат╕в. По-перше, ця страва легка ╕ швидка у приготуванн╕. Тож якщо до вас зав╕тали зненацька, у холодильнику завжди знайдеться той м╕н╕мальний наб╕р продукт╕в, який допоможе вправн╕й господин╕ здивувати ╕ порадувати сво╖х гостей. По-друге, салати ╓ в╕дносно недорогими ╕ дозволяють багато експериментувати та ур╕зноман╕тнювати ваше меню. Що для п╕сно╖ кухн╕ дуже важливо. Сьогодн╕ ми готуватимемо капустяний салат з апельсинами.
|
Вам знадобиться:
- св╕жа капуста ? 0,5 качана
- апельсин ? 5 шт.
- маринован╕ каперси ? 3 ст. л.
|
|
|
|
Капусту потр╕бно очистити, помити ╕ нашаткувати. Нашатковану капусту кладемо в глибоку миску. Зм╕шу╓мо з очищеними ╕ нар╕заними невеличкими шматочками апельсинами ╕ дода╓мо каперси ( кв╕тков╕ бруньки багатор╕чного колючого сланкого чагарника з такою ж назвою, як╕ збер╕гають у сол╕ або в оцт╕ ╕ використовують як гостру приправу до соус╕в ╕ салат╕в).
|
|
|
|
Соус:
- гор╕хи (волоськ╕ або арах╕с) ? 6 ст. л.
- оливкова ол╕я ? 3 ст. л.
- апельсиновий с╕к ? 10 ст. л.
|
|
|
|
Щоб приготувати соус, спершу у блендер╕ або у м'ясорубц╕ подр╕бню╓мо гор╕хи. Дода╓мо оливкову ол╕ю ╕ гарно вим╕шу╓мо до утворення однор╕дно╖ маси. Тод╕ влива╓мо апельсиновий с╕к ╕ знову ретельно усе перем╕шу╓мо. Соус готовий. Тепер ним можна заправити салат.
|
|
|
|
Страву сл╕д викласти в салатницю ╕ прикрасити нар╕заними з╕ шк╕ркою шматочками апельсина.
Ангела за трапезою!
|
Хронометраж: 05' 00"
Поставте власну оцiнку цьому проекту:
(1) (2) (3) (4) (5)
Голосувати можна тiльки один раз. |
Результати оцiнки проекту: |
Голосiв: |
0 |
Рейтинг: |
0.0 |
|