Літопис. Відлуння епох - Червона книга

«Чи багато користі від будинку, якщо немає прийнятної планети, на якій можна його поставити?», - так казав еколог-натураліст Генрі Девід Торо, один із перших поборників захисту природи. Але його слова стали зрозумілими лише через 100 років після його смерті з появою Червоної книги. Відтак, чи багато тварин і рослин України занесені до Червоної книги? Які фактори найбільше загрожують існуванню рідкісних видів? Яка роль заповідників та заповідних зон для збереження видів?  Чому рослин у Червоній книзі значно більше, аніж тварин?

Відповіді на ці та інші запитання про Червону книгу Україну дізнавайтеся у новому випуску проекту «Літопис. Відлуння епох» - «Червона книга».

Гості нашої студії:  

- Сергій Мосякін, директор Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного, член-кореспондент НАН України, голова секції рослинного світу Національної комісії з питань Червоної книги України.

- Віталій Харченко, секретар Національної комісії з питань Червоної книги України, заступник директора Інституту зоології ім. І. Шмальгаузена НАН України.